Węglowodany, białka itd. czyli wstęp do zdrowego żywienia. Spóźniona refleksja po wizycie dwóch Kaś

18 marca gościłyśmy panie dietetyczki: Kasię Felską oraz Kasię Moskal. Dziewczyny rozpoczęły spotkanie od przypomnienia nam zasad zdrowego żywienia oraz zaprezentowania podstaw żywienia. Przypomniały nam jak obliczać BMI oraz zapotrzebowanie kaloryczne naszego ciała. Bardziej niż teoretyczne podstawy interesowały nas jednak praktyczne rady dotyczące żywienia. Pytałyśmy co lepiej jeść masło czy margarynę, czy olej rzepakowy jest równie zdrowy jak oliwa, jak radzić sobie z nawykiem podjadania. Mimo, że spotkanie trwało prawie dwie godziny, mamy ciągle niedosyt wiedzy oraz wiadomości, zwłaszcza w sferze praktycznej. Spotkanie musiałoby zapewne trwać dwa razy dłużej żebyśmy mogły zadać nurtujące nas pytania. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz